Capreolus 2020

In mei 2021 is jaargang 2020 van de Capreolus gebotteld. Het was een jaar waarin de bloei van de planten moeizaam was als gevolg van de weersomstandigheden tijdens de bloei. Hier hadden meer Limburgse wijnboeren mee te maken. Het gevolg was onregelmatige trossen. Tijdens de pluk op 10 oktober 2020 hebben wij bewust gekozen voor een zeer strenge selectie. Alleen de mooie en rijpe druiven zijn geoogst. Het gevolg is een kleine hoeveelheid wijn van goede kwaliteit.

Na de vergisting heeft de wijn 6 maanden gerijpt op de lie. Op 8 mei 2021 is de wijn gebotteld en zijn de flessen geëtiketteerd en verpakt (zie foto). De wijn is niet gefilterd, waardoor de aroma’s beter bewaard zijn. Hierdoor is de Capreolus 2020 heel licht troebel.

Het is een hele frisse aromatische wijn met in de neus van lichte citrustonen. De wijn heeft mooie zuren en een lange afdronk. Door de beperkte productie is er ook slechts een klein aantal flessen te koop. De Capreolus 2020 kan, zolang de voorraad strekt, worden besteld bij Vinolo voor € 12,50 per fles.